Postare prezentată

Etica capitalistă și spiritul ortodoxiei

"Biserica fiind sobornicească în toate părțile sale, fiecare dintre mădularele sale - nu numai clerul, ci și fiecare laic - este chemat...

marți, 30 ianuarie 2007

Branza se impute

Fara umor, sec si plin de suparare: "Transhumanta este interzisa", citesc pe site-ul realitatii TV. O noua ordonanta de guvern; sau lege a parlamentului. Tot aia.
Adica nu veniti cu oile la Bucuresti. Nu mai faceti telemea si cas, nu mai mergeti cu oile nicaieri, ramaneti in curtile voastre. Alo!... Aalo...! Rrramaneti la currtile voastrre. Caline, da-le 100 de lei in plus la salarii. Orbane, sa ai grija de copiii lui Calin. Eu ma gandesc sa am grija de sotia lui, ca e pacat sa mearga la Targoviste. Prietenii stiu de ce...

marți, 23 ianuarie 2007

Mare Branza 1(unu)

Este un moment de rascruce si schimbare in tara noastra. Este pus acum sub semnul intrebarii chiar ceea ce ne defineste milenar ca popor, cititorule, stii si tu deja cuvintele: viezure, manz, varza, barza, dar mai ales branza, urda, cas sau mai noul 'telemea'. Din mila stapanirii mai avem noi romanii inca ceva mai putin de sase luni ca se ne salvam pe noi si cultura noastra, identitatea gastronomica. Sa ne salvam urda, casul si telemeaua de invazia branzei frantuzesti cu mucegai si fite de bonjuristi.
Ma adresez romanilor constienti: ne trebuie semnaturi multe si o dezbatere de oaie serioasa ca sa putem respinge nefasta inraurire a normelor europene. Trebuie sa schimbam politica asta a guvernului de cap plecat. Eu vreau sa mananc branza din butoi si nu din punga. Din burduf de caine si tot ar fi mai buna, macar ca mi-ar aduce aminte de mustrarile invatatoarei. (Chiar asa, daca cedam acum la legea branzei, ce vor mai intelege copiii nostri cand le vom spune ca sunt branza buna in burduf de caine??). Hai sa facem mare branza!