Postare prezentată

Etica capitalistă și spiritul ortodoxiei

"Biserica fiind sobornicească în toate părțile sale, fiecare dintre mădularele sale - nu numai clerul, ci și fiecare laic - este chemat...

marți, 15 decembrie 2015

Dacă nici oierii nu vor mai face mare brânză...

Nu mă pot abține și nici nu am voie să mă abțin. Am pornit acest blog din cauza legii care astăzi i-a adus pe oieri în curtea Parlamentului. Dată în 2007, a început abia astăzi să își facă efectele simțite.

Îl voi cita pe Gigi Becali, care dacă nici acum nu-și va face partid, nu știu când și-l va mai face: "În loc să dea o lege că n-ai voie mai mult de un câine în apartament, ei au dat lege că n-ai voie de mai mult de un câine la stână."

Ce ar mai putea fi adăugat...? Niște retorisme (după modelul "aroganțe"): să își răspundă fiecare ce brânză și de la cine cumpără atunci când cumpără. Brânză de oaie, telemea românească, nu va mai gusta curând, dacă nici oierii nu vor face mare brânză zilele astea (căci pe facebook nici ciobanul Ghiță văd că nu poate scoate lumea în stradă pentru atâta lucru, cei uniți-salvăm prostia colectivă și-au lăsat conturile să se odihnească). Ce oi să mai ai dacă nu ai voie nici să le păzești, nici să le hrănești? Și atunci vom cumpăra brânză de la Danish White. Pe facebook, de sigur. Poftă bună, sau noapte bună, România, oriunde ți s-a risipit mintea și bunul simț.

Niciun comentariu: