Postare prezentată

Etica capitalistă și spiritul ortodoxiei

"Biserica fiind sobornicească în toate părțile sale, fiecare dintre mădularele sale - nu numai clerul, ci și fiecare laic - este chemat...

joi, 25 februarie 2016

Decalogul. Deuteronomul 5, Ieșirea 20

1. să nu ai alți dumnezei în afară de Mine;
- prin decretarea libertății de conștiință, în țările creștine propaganda religioasă a altor culte este legală și sprijinită.

2. să nu-ți faci chip cioplit sau vreo înfățișare a celor de sus sau a celor de jos, să nu te închini lor, să nu le slujești;
- odată ce au devenit legale, au devenit și mondene tot felul de practici vrăjitorești. O să fiți surprinși câți au tot felul de amulete aducătoare de noroc și bani acasă, câti dintre cei cunoscuți se închină la idolii feng-shui.

3. să nu iei numele Domnului în deșert;
- oooo-ho! Vezi doar "Je suis Charlie"! Să faci glume și să îți bați joc de Dumnezeu și preoții Lui și de credincioși a devenit un fel de concurs internațional (la care participam și noi, românii). Este dovada cea mai concreta a spiritului liber, lipsit de inhibiții, a unei minți deschise.

4. păzește ziua odihnei;
- este foarte păzită. Nimeni nu mai vrea să mearga la muncă, toți vor să mearga la odihnă în cluburi. Dacă se poate, cu ceva muzică militant satanistă, tot o dovadă a spiritului liber.

5. cinstește pe mama ta și pe tatăl tău ca să traiești bine în pământul pe care ți-l dă Dumnezeu
- dacă îți înveți copiii asta, atunci îi vei pierde; ți-i ia statul și îi dă la gay. Chestia asta se numește protecția copilului.

6. să nu ucizi;
- eutanasia este legală în multe state și încurajată de firmele de asigurari sociale și chiar de stat acolo unde deține monopolul asigurărilor sociale. Viața oamenilor îi costă bani.

7. să nu fii desfrânat;
- e viața mea, e corpul meu, fac ce vreau. Sunt liber!

8. să nu furi;
- să nu furi tu, lasă că furam noi, cei care avem grijă să nu furi tu.

9. să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău;
- atat și ar fi suficient (din păcate nu le este și nu le va fi): http://www.activenews.ro/stiri-politic/Administratorul-magazinului-care-vinde-produse-cu-portretele-lui-Gheorghe-Calciu-sau-Mircea-Vulcanescu-este-URMARIT-penal-la-sesizarea-Institutului-Elie-Wiesel-.-Risca-3-ani-de-inchisoare-130456

10. să nu râvnesti la nimic din ce este al aproapelui tău;
- păi, nu asta e esența capitalismului darwinist neoliberal?? Să râvnești la tot ce are cel care muncește și să i-l iei prin legi strâmbe sau abuz? Și să-l bagi și la închisoare dacă nu se supune? Cel mai puternic ia tot, normal că ia de la cel care are și mai ales de la cel care n-are, nu scrie așa în Scriptură?

Oare cât mai este? Oare cât mai rabdă Dumnezeu?