Postare prezentată

Etica capitalistă și spiritul ortodoxiei

"Biserica fiind sobornicească în toate părțile sale, fiecare dintre mădularele sale - nu numai clerul, ci și fiecare laic - este chemat...

marți, 26 iulie 2011

Experiment - Cum apar bancurile (II)

E foarte posibil ca primul experiment sa nu fie unul reusit. Bancul, dincolo de continut si forma trebuie sa aiba un mediu propice difuzarii: interesul public asupra subiectului. Cred ca un banc politic are mai putine sanse sa "prinda" intrucat viata politica este foarte zbuciumata, iar cu ajutorul presei nici un subiect politic nu tine mai mult de trei zile. Practic, orice banc ar aparea are toate sansele sa devina desuet rapid, deci sa nu se mai transmita de la om la om.
Caracteristic unui banc este faptul ca "vorbeste" despre un subiect care nu poate fi abordat pe fata. Asadar, bancurile politice sunt semnul unei societati in care cuvantul rostit liber poate crea neplaceri. De asta in mediul bugetar se pot intalni mai multe bancuri politice in circulatie, pentru ca povestitorul se ascunde in spatele sursei "anomine" a continutului unui banc. Cum nu am cunostinte in mediul bugetar, e posibil ca experimentul anterior sa esueze si pentru ca bancul nu a fost lansat in mediul potrivit.
De asemenea, morala publica condamna discutiile libere despre sex. Acesta ar fi motivul pentru care bancurile cu tenta sexuala sunt foarte raspandite. Drept urmare, voi mai incerca o data cu un banc cu tenta sexuala, intrucat mediul lui de dezvoltare este mai general si in acelasi timp mai generos.

Bancul:
Cica Bula se duce la doctor:
- D-le doctor, vreau sa-mi fac schimbare de sex!
Doctorul este uimit.
- Cum Bula, tocmai tu? Asa barbat bine... Cum asa? De ce vrei sa-ti faci schimbare de sex?
- Vreau sa-mi pun un sex mai mare!

Niciun comentariu: