Postare prezentată

Etica capitalistă și spiritul ortodoxiei

"Biserica fiind sobornicească în toate părțile sale, fiecare dintre mădularele sale - nu numai clerul, ci și fiecare laic - este chemat...

sâmbătă, 31 august 2013

Siria - momentul adevarului.

Obama a hotarat ca va ataca Damascul. America a hotarat ca va hotari de una singura ce are de facut la modul general in lume si nu are nevoie de acordul nimanui pentru nimic. Facea aceasta mai demult, desigur, dar acum Obama a decis sa nu o mai dea la intors ci sa o dea pe fata. Siria, momentul adevarului...

Va avea cineva tupeul sa se opuna Americii, altcineva decat cel atacat?
Rusia isi va sustine macar acum cu fapte si nu cu vorbe un aliat, poate ultimul pe care il mai are? Rusia isi va apara ultima baza militara din afara spatului rusesc? Rusia mai reprezinta ceva?
Iranul ce va face?
Lumea crestina, - da, chiar si Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane - va avea ceva de spus despre soarta crestinilor din Siria?
Europa este deja divizata de criza economica, de problemele imigratiei, de moneda "comuna" si de cate si mai cate. Marea Britanie a trimis nave de razboi langa Gibraltar defiland impotriva Spaniei, dar nu va trimite si impotriva Siriei, a hotarat Parlamentul. Franta vrea sange in Siria, Germania nu se baga. Cum se va imparti Europa? Mai rezista impreuna?
Daca NATO nu se baga, ce mai inseamna alianta?
Daca as fi chinez, in ziua in care SUA ataca in Siria, eu as lua insulele alea de la japonezi. Bineinteles, fara sa zic ceva dinainte. Ba, as zice ca si Taiwanul imi face cu ochiul.

Siria, momentul adevarului...

Sau... poate... Congresul american va urma calea Parlamentului englez si nu va fi nimic. Neaaah...! Americanii sunt veleitari. Toate aceste intrebari isi vor gasi raspunsul curand si atunci vom sti si noi cum e pe bune. Momentul adevarului.

7 comentarii:

V spunea...

America se va duce singura la razbelu' punctual. Desigur, va pierde, nu rezbelu, ci credibilitate si altele. Sau poate va gasi armele chimice de nu le-a gasit in Iraq si atunci negrul-presedinte va castiga ceva incredere. Mai rau este daca prin aceasta actiune desteptii de americani vor aprinde focul razbelului general. Dar ma indoiesc, lumea actuala e bleaga si impotenta, inclusiv americanii.

Viliu spunea...

Gresesti:

America nu se va duce singura la rezbel, Romania va fi in linia intai, a zis-o si Victor Ponta si Crin Antonescu. Iata cum vom implini visul de aur al comunistilor romani din vremea tovarasului Nicolae Ceausescu si-i vom depasi pe americani, luandu-le fata.

Gresesti, America nu va pierde credibilitate, ci va castiga incredibilitate. (mmm, suna bine!)

Armele chimice sunt, chiar sunt. Atacul cu arme chimice chiar a avut loc, oameni au murit din cauza gazului sarin. Problema e ca nu Bashar l-a aruncat, e acelasi scenariu ca la Srebrenitza: rebelii isi dau singuri in cap ca sa aiba pe cine da vina. Unde mai pui ca populatia din teritoriul pe care il stapaneau nu tine cu ei ci cu Bashar, abia ca au scapat de o populatie ostila.

Si, in fine, lumea nu e bleaga si nici americanii impotenti. Doar acolo unde sunt prea multi batrani si prea putini din noua generatie se simte asa. Adicatelea in Europa si cu precadere in Romania.

V spunea...

Ca un european sadea ce esti ai reusit te contrazici singur.

V spunea...

Iata ca America nu s-a dus la rezbel. N-a avut oo si suport, iar singura nu mai are curaj si sustinere. Deci Americuta a stat cuminte acasa. Amu rumega cu banu, daca mai inflationeaza oliaca bujetu' au ba.

Viliu spunea...

http://www.realitatea.net/iranul-se-pregate-te-de-un-razboi-in-zona-marii-caspice_1292568.html

De ce zici tu V hop pana nu sari gardul?

Anonim spunea...

Pentru ca eu gandesc. Geopolitic, economic, rationa sau irational dupa cum devine cazul problemei si a faptasilor. Iata ca am avut dreptate. Iar ai perdut.

Viliu spunea...

@Anonimus: Nu ziceai ca se va duce America singura la razboi? Iar eu am sugerat ca nu? Dar, fie, cum zici tu, ai avut dreptate si de data asta.
Rusia a salvat Uniunea Europeana cu pretul dezarmarii si controlului international asupra armamentului unui aliat al sau, poate ultimul. O fi castigat Putin, dar Rusia a pierdut. America a castigat doar pentru ca s-a bagat in seama in cazul acesta al Siriei. Obama a pierdut, dar nu mai conteaza ca oricum e la ultimul mandat.