Postare prezentată

Etica capitalistă și spiritul ortodoxiei

"Biserica fiind sobornicească în toate părțile sale, fiecare dintre mădularele sale - nu numai clerul, ci și fiecare laic - este chemat...

luni, 24 septembrie 2012

Ce s-a pierdut, ce s-a născut pe 29 iulie 2012...

Dacă referendumul ar fi fost validat, cei urcaţi în fruntea ţării cu acestă ocazie s-ar fi temut de puterea care i-a ridicat acolo: voinţa poporului. S-a dovedit însă că acesta nu mai contează. Au contat însă instituţiile, arătându-se că sunt rupte de poporul pe care ar fi trebuit să-l servească. Ba, chiar întoarse împotriva lui, l-au învins. Deci ceea ce va urma va fi mult mai rău, chiar dacă nu imediat. Adevăratul monstru s-a nascut: lipsite de orice cenzură din partea cetăţenilor pe care ar trebui să-i reprezinte, instituţiile se vor cenzura doar între ele. Cea mai puternica va lua totul şi nimic nu i se va mai putea impotrivi. Iar cea mai puternică intituţie nu va fi o instituţie care formal se bazează pe legitimarea populară. Tocmai aceasta nu mai contează. Şi Preşedinţia a pierdut, nu numai Parlamentul.

Cum zicea "fostul" președinte Traian Băsescu: n-am câștigat eu, n-au câștigat ei.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Las-o moarta ca macane. Ati pierdut, ai pierdut, institutiile fonctioneaza bine, speram spre foarte bine. Nu stii sa pierzi, asta ne demonstrezi aci. Ca cum era daca...Nu vrei sa intelegi ca toate democratiile adevarate sunt de partea a ceea ce se intampla. Si n-au fost de acord cu puciul.