Postare prezentată

Etica capitalistă și spiritul ortodoxiei

"Biserica fiind sobornicească în toate părțile sale, fiecare dintre mădularele sale - nu numai clerul, ci și fiecare laic - este chemat...

vineri, 24 august 2012

Crin Antonescu

Am descoperit un politician roman: Crin Antonescu. Nu mi-e jena sa o afirm, acum abia l-am descoperit.


A spus tot ce era de spus despre Merkel, Gordon si Barroso, le-a cerut celor care il sprijina pe Traian Basescu sa il ia la ei acasa si sa nu-si mai dea cu parerea despre romani si Romania atat timp cat nu traiesc aici indurand umilintele noastre, a spus ca este dezamagit de faptul ca democratia este buna pentru americani doar in America nu si in tarile pe care le considera coloniile lor, a spus ca legile Romaniei se fac in Romania si le-a dat peste nas intelectualilor cu aere de genul Andrei Plesu. Din pacate nu a fost sustinut pe masura de cei cu care s-a aliat si pe care i-a sustinut el cand au avut nevoie, de exemplu Victor Ponta sau Varujan Vosganian. A stiut sa faca compromisuri in fapte pentru a nu compromite o alianta si s-a dovedit om normal cand a supralicitat renuntarea sa la viata politica, dar e de inteles omeneste “avantul” sau daca ne aducem aminte de jignirea adanca pe care i-a adus-o Basescu in legatura cu prima lui sotie care a murit. Am citit cam tot ce se putea citi din ce s-a spus zilele acestea despre Crin Antonescu si in afara de o porecla abjecta venita de nicaieri nu am gasit ceva serios care i se poate reprosa, cu subiect si predicat, nu cu insinuari si mistouri.

Nu-l cunosc pe Crin Antonescu si nu l-am vazut niciodata altfel decat la televizor. Imi pare rau doar ca nu am vazut in 20 de ani mai multi asa cum l-am vazut in ultima luna pe Crin Antonescu. Ii urez si imi doresc sa nu se schimbe.



20 de comentarii:

Unknown spunea...

Un om mare ca asta merita ceva pe masura: http://www.hotnews.ro/zoom.html?desc=Foto:%20Hotnews&name=Cartea%20de%20vizita%20a%20lui%20Crin%20Antonescu%20la%20Cotroceni&imgUrl=http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2012-08-30-13123109-41-cartea-vizita-lui-crin-antonescu-cotroceni.jpg

Viliu spunea...

@Oamenii mari cu adevarat sunt cu adevarat rari. In general oamenii se maresc dupa micimea celor care ii contesta si nimicnicia argumentelor lor.

V spunea...

Lumea are insa alta parere:
http://www.dw.de/dw/article/0,,16205694,00.html?maca=rum-newsletter_rum_themen_des_tages-4143-html-newsletter

Viliu spunea...

@V: lumea aia care are alta parere este ingusta la minte si spalata pe creier daca nu cumva e ticaloasa. Pacane la nesfarsit ca o moara stricata aceleasi idei confuze si neargumentate despre caracterele altor oameni in loc sa se uite la ei insisi. Ar avea mai multe de scris cu rosu, cu siguranta.

V spunea...

Viliule, fraza anterioara defineste exact "antenele" si stilul lor, uselist. Bravo. Intr-adevar, rosu e culoarea lor. Dar hai sa vedem ce spune Andrei Plesu [care tocmai un neica-nimeni nu e, desi tu, un intelectual(desigur) rasat(desigur) il desconsideri]despre tampitul de crin antonescu, citez:

"Vorbesc de această nulitate volubilă care se numeşte Crin Antonescu. Dar o nulitate volubilă poate să fie pâ­nă la urmă strict decorativă. El însă este periculos. Comportamentul lui e de o neliniştitoare inadecvare. În plus, e într-o poziţie de putere. A practica un dis­curs în care reapar toate poncifele anilor `50, cu „cli­că băsistă“ în loc de „clică burgheză“, cu „agenturi străine“, cu anticolonialisme băţoase, de activist „pe linie“, e a suferi de o dezordine interioară foarte ris­cantă, mai ales dacă se manifestă la vârf. Revin la frauda logică, la cei 7,5 milioane care au votat contra lui Băsescu. D-l Antonescu şi mulţi dintre sus­ţi­nă­torii săi vor să inducă ideea că, întrucât au votat con­tra lui Băsescu, s-au pronunţat, fatalmente, pentru Crin Antonescu. Ca şi cum s-ar face un referendum în care am fi întrebaţi dacă mai vrem sau nu mor­covi, s-ar vota antimorcovi, şi atunci ar apărea, ve­sel, un castravete şi ar spune: „am înţeles, vreţi toţi să treceţi pe castraveţi. Mă vreţi pe mine!“. Oamenii ăia s-au dus, au votat DA, dar nu e nicio garanţie că la toamnă vor vota pentru cine cred actualii gu­ver­nanţi. Mai ales că mai sunt până atunci vreo două-trei luni şi, în ritmul în care USL reuşeşte să se facă de râs, s-ar putea să ajungă la cote de ridicol ma­xi­me. Eu nu le doresc asta, dar nici nu cred că-i mai poate ajuta cineva."

Viliu spunea...

@V: nu cred ca Andrei Plesu este tocmai cel mai nimerit sa vorbeasca. Imi aduc aminte ca Basescu a spus ca o sa spuna si el ceva despre Andrei Plesu daca... [...] Ca sa zic asa, un chimval rasunator, asta e Andrei Plesu.

V spunea...

Oricum, intre Plesu, Base, tampituldeCrin si tu, Plesu e cel in masura sa comenteze.

Viliu spunea...

@v: nu trebuie sa scrii cuvintele legat, citesc tot measjul inainte de a-i da drumul pe blog.
Revenind la ultima ta postare, intre mine si tine tu ar trebui sa te abtii sa scrii ceva. Cat despre Plesu, cred ca pot sa vorbesc despre ce vorbeste si el, ba chiar si despre el, am pregatirea necesara si lecturile facute.

V spunea...

Intre mine si tine, eu un prostovan si tu un endtelectual, lasa prostimea sa spuie ce are de spus. Sau cenzurezi de zor? Nu scriu cuvintele legat pentru a trece de cenzura ta. Dovada vie ca nu intelegi nimic. Nici macar ca numele lui Crin e acum tampituldeCrin. Poti sa o iei ca o gluma, sau ca un fapt real. Eu merg in prostimea mea pe faptul real, dovedit de respectivul.

Viliu spunea...

@V: nu gust gluma si nici nu e un fapt real. Este un epitet gratuit. Cat timp Internetul nu roseste de rusine poti spune orice despre oricine si sa faci pe cine vrei albie de porci. Adevarul e ca Crin Antonescu nici macar nu te-ar baga in seama pe tine - acesta de te dai cu glume la numele lui.
Si nu, nu e nici o cenzura aici, ce nu apare inseamna ca nu a intrunit cvorumul de decenta cerut de acest blog.

Viliu spunea...

@V: ultimul comentariu nu intra. Decenta nu sta numai in cuvinte, ci si in stil. Cuvinte indecente folosite indecent nu trec aici.

V spunea...

din ce in ce mai multe comentarii taiate. de ce nu inchizi bleogul?

Viliu spunea...

@V: pentru ca e facut pentru ce scriu eu nu pentru ce comenteaza altii. Desigur, astept comentarii decente. Si eu injur, dar nu ma exibez in public. Poti sa zici ca sunt ipocrit, dar eu numesc asta politete si buna crestere.

V spunea...

Ultimul comentariu il cita pe Antontonescu: Becali catindeaza pe listele PNL deci se va inscrie in partid, bineinteles asta fiind ceva formal, pentru ca de drept el va ramane liderul partidului sau. Si eu am comentat: curat murdar coane. Daca vezi fo injuratura sau exhibitie apai sa stii ca aia e din partea lui Antontonescu

Viliu spunea...

@V:

Cred ca acel comentariu de care spui tu nu a ajuns pe branza mea.. Dar chiar si asa, cine iti spune tie ca Crin Antonescu are voie sa comenteze in ce limbaj vrea el la mine aici??

V spunea...

Despre minunea Antonescu:
Să zicem că avem o navă în derivă pe care echipajul s-a răsculat împotriva căpitanului și a ofițerilor. Totodată, nava este atacată de corsari. Ce face căpitanul, cum trebuie să joace el ca să câștige?

În primul rând, nu trebuie să dea nici o bătălie cu nici una dintre părți. Cu oricare va lupta, cealaltă va avea față de el un avantaj decisiv. Căpitanul, deși îi va fi foarte greu chiar și în aceste condiții, va trebui să dea bătălia cu o singură parte. Va trebui, deci, să se retragă și să aștepte: ori cele două tabere dușmane se vor lupta mai întâi între ele și bătălia finală o va da cu supraviețuitorii, căpitanul fiind în avantaj, ori corsarii și echipajul se vor alia pe față iar în acest caz lupta va fi ceva mai grea, dar nu imposibilă. Teama lui cea mai mare ar fi ca echipajul să aștepte și el, căci funcția de căpitan se poate păstra și în ochii ofițerilor de pe navă doar dacă este onorată cum se cuvine. În caz contrar, ar risca o dezertare masivă și din partea ofițerilor iar soarta i-ar fi pecetluită.

Ei bine, să zicem că nava în derivă este România [firește]; căpitanul este, desigur, Traian Băsescu; ofițerii sunt PDL-ul; echipajul sunt partidele de opooziție; iar corsarii sunt populația revoltată din stradă. Și în aceste condiții vine Crin Antonescu și organizează el o manifestație a partidelor de opoziție la București, împotriva guvernului și a lui Traian Băsescu...

Ce înseamnă acestă manifestație? Înfrățirea partidelor de opoziție cu manifestanții din Piața Universității? Posibil, dar puțin probabil. Mai degrabă nu. Cel mai aproape de realitate este confiscarea manifestației populare de către USL. Chiar dacă nu vor ajunge la luptă deschisă între ei, participanții la cele două mitinguri sunt evident rivali. Mitingul fiecăruia "fură" din forța celorlați. În final va conta doar cu cine va alege căpitanul să se înfrunte și o va face la momentul potrivit, cand una dintre cele doua părți care i se opun va fi definitiv anemiată și nu va mai conta. Atunci o va ataca în mare forța pe cea care va rămâne.

Antonescule, ești un mare b... [scuzați, e la nervi].

Există totuși o speranță - surpriză: a IV-a forță, sau a treia cale (căci calea căpitanului de navă nu este de urmat). Ghici ghicitoarea mea, cine poate fi ea?

Viliu spunea...

@V:
Si cu ce am gresit? Dupa cum vezi, echipajul si corsarii au fraternizat. Eu (si nu numai eu) astept a treia cale inca din 1996, dar nu apare. Au grija atat echiapjul cat si corsarii si chiar insusi capitanul. Asa ca e mai bine cu cei care au reusit sa fraternizeze. Capitanul poate fi inlocuit, mai ales daca isi duce nava spre bancul de nisip sau catre stanci. Echipajul si corsarii au in mod clar intentia ca nava sa pluteasca in continuare, ba chiar daca e o nava buna sa o puna cu vant din pupa.

V spunea...

Palavre. Ba e prost antontonel in comentariul de pe flecar.ro, ba tocmai ce l-ai descoperit pe antontonel ca mare politician aici. Palavragesti de cand puciul n-a reusit si fletzii de tonta si antontonescu si-au luat-o. Sa vad daca mai palavragesti si cand vor esua lamentabil, caci asta e viitorul corabiei.

Viliu spunea...

@V: Nu am zis niciodata ca e prost. Eram doar ofticat pentru ca a jucat cum nu mi-ar fi placut mie. Era in vremea cand USL a facut manifestatia aceea in paralel cu cele din Piata Universitatii. Cred si acum ca daca nu era acea manifestatie (ultima la care a participat si actorul Emil Hossu) astazi Basescu era demis la referendum, fara drept de apel chiar si din partea CCR sau a lui Barosso.

V spunea...

Daca si cu parca se plimbau in barca (usl). Si cu daca si cu parca, nu merge treaba, va esua barcazu.