Postare prezentată

Etica capitalistă și spiritul ortodoxiei

"Biserica fiind sobornicească în toate părțile sale, fiecare dintre mădularele sale - nu numai clerul, ci și fiecare laic - este chemat...

duminică, 18 decembrie 2011

Crimele comunismului de la Industrial 32

Cred in continuare ca nu am gresit. In 1995 am reusit sa arat cum va fi in Romania pe care o traim acum, dar mai ales de ce. Ma uit la Adrian Nastase, la Mircea Geoana, la copiii lor si la liceul la care au invatat si la cei asemenea lor si imi rasuna in urechi spusele lui Marius Oprea: "suntem condusi de circa 10 000 de ticalosi". Tot Marius Oprea spunea de ce nu pot fi judecati cei vinovati de crimele comunismului: pentru ca cei care judeca astazi sunt copiii celor care ieri au facut aceste crime.
Sa vin insa la liceul Jean Monnet, din Bucuresti, cartierul Floreasca, ex Industrial 32. Ce se intampla acolo nu e nou. Elevii bucuresteni din anii '980 stiu ca la fostul Industrial 32 se intamplau tot felul de lucruri inca de pe vremea asa-zis apusa. Ca se bea de se stingea chiar in liceu, dar numai bauturi fine, sex era la ordinea zilei, curve si smecheri mai gaseai si prin alte licee din Bucuresti, dar la '32 erau bazati. Adica nu te puteai lua de ei, ca aveau proptele mari. Umbla vorba ca aveau chiar si droguri. Da, inainte de "revolutie"...
In anii '980 imparteala pe licee era in mare cam asa: copiii de inalte fete nomenclaturiste si securisti de grad inalt, la '32, actualul Jean Monnet. Securistii mai mici si nomenclatura culturala de partid aveau copiii la o statie distanta, la Caragiale, unde avea grija de ei sa-i bage la clasele mai din fata chiar tovarasa directoare, ca era membra in prezidiul Marii Adunari Nationale, printre privilegiatii care il puteau urmari pe Tovarasul Nicolae Ceausescu cum gangaveste la microfon privindul din spate. Daca faceau cumva nefacute si calcau pe bec rau, erau surghiuniti la Rosetti sau la German, dupa preferintele culturale sau stiintifice, caci Rosetti este tot in Floreasca si era de chimie, stiinta aflata sub obladuirea Cabinetului 2.
Liceul asta, Jean Monnet, a fost dintotdeauna cu probleme. Ce se intampla astazi la acest liceu nu e nou, este doar o continuare a ceea ce se petrece acolo de multe zeci de ani. Dar asa cu probleme cum este, este liceul la care Adrian Nastase si-a inscris odraslele, Mircea Geoana, fiu de general de securitate, a facut si el la fel cu copiii lui si tot asa. Gasesti acolo numai copii de foarte smecheri cu foarte multe relatii si extraordinar de multi bani primiti de la matusi Tamara. Nu voi fi mirat daca boul ala de profesor de sport care s-a culcat cu eleva lui intr-o excursie la munte va plati cele 5 minute de sex cu 5 ani de inchisoare. M-as mira sa nu se intample, pentru ca tatal fetei va avea grija sa se intample. Ca fii-sa e o curva nu conteaza. Nu stiu cine e tac-su, dar tac-su stie foarte bine cine este. Altfel nu ajungea curva la Jean Monnet.
Intrebarea ar fi insa de ce isi dau acesti oameni copiii la un liceu in care se intampla lucruri. Raspunsul este unul singur, cel putin pentru mine: pentru ca ei sunt la fel cum le vedeti odraslele. Iar cei care isi dau copiii la Jean Monnet sunt cei care ne conduc: Mircea Geoana, Adrian Nastase si cei asemenea lor dar mai putin vizibili. Niste golani, banditi si criminali care manipuleaza nu legea, ci institutiile statului in favoarea lor. Stiti de ce a fost demisa conducerea de la Jean Monnet? Pentru ca nu a reusit sa puna batista pe tambal si au iesit la suprafata cateva miasme din cazanul cu zmoala care fierbe acolo. Lucruri de genul celor pe care le aflam astazi la stiri s-au intamplat la Jean Monnet inca de pe vremea cand era Industrial 32 si, am eu o banuiala, ca nu au existat intreruperi.
Ce legatura are asta cu crimele comunismului? Nu e o aberatie, am aratat ca Romania va fi condusa de infractori si copiii celor celor care ar merita sa stea in puscarii. Jean Monnet este semnul ca am avut dreptate, e termometrul cu care se masoara temperatura. Il citesti si stii daca cei de la meteo au gresit prognoza.
Doar ca cei care aterizeaza pe aici sunt mult mai interesati sa citeasca de cum se fac reclamele decat de orice altceva. Ma bucur ca macar pleaca dezamagiti, faza cu reclamele nu e ceea ce cautau ei.


P.S.-ul de a doua zi:
Ca sa nu par portocalist, ca nu sunt - eu sunt incolor, sper inodor, dar nu si insipid - am sa mentionez ca nu cunosc care este corolarul lui Jean Monnet din Constanta si nici din alte localitati. Dar faptele de la Jean Monnet sunt din aceeasi categorie a tupeului obraznic si jegos cu care Basescu vorbeste despre "lupta" statului roman cu prostitutia si consumul de droguri, acuzand Olanda de neputinta, cand tocmai fii-sa EBA, lumina ochilor lui, si-a facut campania electorala pentru Parlamentul European batand moneda pe legalizarea consumului de droguri "la fel ca in Olanda", iar acum nici 6 luni in urma consilierii lui (Sebastian Lazaroiu) sustineau legalizarea prostitutiei ca fiind o solutie panaceu atat pentru agresivitatea sociala cat si pentru bugetul tarii. Fenomenul "dom' Costel" mafiotul PDL de la Craiova care ajunsese secretar de stat la Agricultura nici nu mai mira in aceste conditii: e vorba de acelasi tupeu specific interlopilor. Ceea ce am vrut sa subliniez este ca Jean Monnet din Bucuresti este turnesolul care arata cine sunt cu adevarat cei care conduc Romania. Ei nu se arata asa cum sunt pentru ca au o varsta la care au invatat ca trebuie sa ascunda anumite lucruri. Dar copiii lor ii dau de gol.

Niciun comentariu: